Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Запознаване със cPanel: Част  X - Заключение

Запознаване със cPanel: Част X - Заключение

В серия от 9 статии ви запознахме с работата на cPanel и неговите функционалности. С днешния материал ще завършим тази поредица, като хвърлим един общ поглед над всичко.

1. Защо cPanel?

Някои от вас може би ще се запитат дали този въпрос не трябва да е в първия материал от поредицата, но нашата цел беше да ви покажем нагледно отговора във всички материали до сега.
cPanel предоставя всички функционалности, които са ви необходими, както да управлявате домейн име, така и да изградите или поставите страниците си.
Ако сте следили поредицата ни, значи сте запознати, че повечето действия се извършват с няколко клика или вписване на няколко реда. Също така не е необходимо да имате познания по програмиране или системна администрация.

2. Развитие

cPanel може и да е издържал теста на времето, но това е благодарение на постоянното развитие. Всяка нова версия предоставя нова функционалност, поправяне на грешки/бъгове и цялостно оптимизиране. Именно подобна оптимизация ги държи на върха в този бранш.

3. Поддръжка

В повечето случаи, когато една система или продукт е много известен, то зад него стои професионален екип. Това се отнася и за cPanel, както и за тяхната поддръжка.
Дали ще изберете да се свържете с тях посредством посочените методи или да пишете във форума им, винаги ще получите отговор от тяхна страна. Друг важен фактор е, че cPanel се използва от много хора и съществуват множество материали, които могат да ви помогнат. В случая идеален пример е и нашата поредица, като тя може да бъде решение на проблеми свързани съъс cPanel.

4. Не всичко е розово

Разгледахме много позитиви на контролния панел, но нищо не е перфектно. Понякога всички налични опции могат да дойдат в повече на потребителите или поради тяхното подобие да се използва грешна опция.

Важен аспект е и че cPanel все пак се разработва от трети лица и до някаква степен е затворена система. Внедряването на допълнителни функционалности често е обвързано или с факта, че трябва да имате допълнителни знания или да се свържете със специалисти в тази област.

Разбира се ще отбележим, че ако искате да използвате cPanel на ваша система е необходимо да закупите лиценз за него, което може да повлияе на бюджета ви.

5. Широко познание

Нека да завършим с нещо позитивно. cPanel се използва от дълго време и от множество хора. От това следва, че повечето потребители са запознати с този контролен панел и неговите функционалности. Това прави работата им още по-лесна и без излишно затормозяване.
Надяваме се с тези статии да сме ви помогнали да разберете дадена опция и да придобиете нови знания. Работата с вашия споделен хостинг план със cPanel никога няма да бъде пречка за вас.

В случай, че не сте следили нашата поредица, можете да намерите всички статии тук:
Част I - Интерфейс
Част II - Домейни
Част III - Статистика
Част IV - Файлов мениджър
Част V - Файлове
Част VI - Защита
Част VII - Избор на PHP версия
Част VIII - Бази от данни
Част IX - Имейл.

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирай се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирай се за нашия бюлетин