Празнувайте с нас 24 май - вземете своя подарък сега!

Какво представлява OpenCart и как да го използвате?

OpenCart e безплатна платформа за изграждане на функционални онлайн магазини. Приложението й е замислено като CMS платформата WordPress, но само за изработката на магазини.

OpenCart се нарежда на второ място след WooCommerce, по използваемост в света. Ползата от отворения код на платформата, гарантира по-голяма сигурност на приложението й, защото много програмисти и любители работят по програмния код и в случай на нужда, винаги можете да се обърнете за помощ.

Хостинг Jump - премиум хостинг услуги и домейни на конкурентни цени

Най-големият плюс на платформата е, че е безплатна, а единствените ви разходи ще бъдат за домейн името и хостинга, на който трябва да качите онлайн магазина си. 

В световен мащаб над 1 млн. са онлайн магазините, които са направени на платформата OpenCart, докато в България числеността им наброява над 3 хил. Най-високият процент на използваемост е на територията на САЩ. 

Ние, от Jump.bg, предлагаме оптимизиран и ултрабърз хостинг с вграден LiteSpeed сървър, специално за онлайн магазини. 


Ако все още се колебаете в избора си на домейн име, прочетете краткото ни ръководство за 7-те лесни стъпки за избор на домейн име.  

Какви са ползите от използването на OpenCart? 

Безплатната платформа е решение за начинаещи в сферата на онлайн търговията. Благодарение на нея всеки един без технически умения може да създаде функционален магазин, с който да продава продуктите или услугите, които иска. 

OpenCart е безплатна платформа 

Много от SaaS приложенията за изграждане на сайт са на абонаментен принцип и потребителят заплаща определена месечна такса за ползването на функционалностите. Пример за подобна платформа е другият гигант в изграждането на онлайн магазини - Shopify. При OpenCart самото ядро е безплатно, но има и възможност за допълнителни функции, които се заплащат. 


Лесна изработка и модифициране 

Интерфейсът на OpenCart е лесен за обикновения потребител и дава възможности за бързо добавяне или премахване на съдържание. Ако не можете да изградите сами вашия сайт, можете да се обърнете към програмист, който да ви помогне.

Той ще се ориентира бързо и можете да си спестите месеци наред работа, ако се доверявате на специалисти. Разнообразието от теми, които да използвате, също е голямо. Само трябва да изберете правилната, която да отива на стила на вашия бранд. 

Анализ на потребителското поведение 

Платформата предоставя на своите потребители много пълни статистики за развитието на вашия онлайн магазин - колко поръчки са генерирани на вашия сайт, колко клиенти сте придобили през месеца, кой е вашият най-продаван продукт, на кои страници се задържат вашите потребители.

Статистиките, които се предлагат, са умален вариант на Google Analytics. Получавате достатъчно добра представа за представянето на вашия сайт на базата на тях, можете да изградите маркетинговата си стратегия за развитие на магазина. 

Лесен административен панел за управление на онлайн магазина 

Улеснен е процесът за управление на вашия онлайн магазин. През основното табло можете да разгледате представянето на сайта ви. През главното табло като изброени категории ще виждате вашите продукти, категории към тях, филтри и ревюта от клиенти.

Можете да достъпите до всяко едно подменю и да правите промени, когато желаете, по всяко едно време. Добавянето на категории и продукти е неограничено в OpenCart.

Не е нужно заплащане при преминаването на определен лимит от поръчки или качени продукти. Важното е да имате сигурен хостинг, на който да сте качили вашия онлайн магазин, за да поеме трафикът от потребителите, които ви посещават и те да имат възможност да поръчват лесно. 

Повече от един магазин и валута 

Решили сте да разширите бизнеса си извън територията на България? Не се притеснявайте, OpenCart ви дава възможност да имате повече от един онлайн магазин с един административен панел.

Можете да създадете друг сайт на различен език и поддържащ валутата на държавата, в която искате да стартирате продажбите си. Всеки един сайт от OpenCart по подразбиране поддържа английски език. Можете да инсталирате и друг език, ако има превод за него.

Създавайте промо кодове и ваучери 

Както споменахме, възможностите с OpenCart са безкрайни. Ако искате да се развивате скоростно и да имате доволни клиенти, които да ви оставят ревю с висока оценка за вашите продукти, трябва да давате определени промо кодове за различни продукти или подаръчни ваучери. Това ще ви помогне да натрупате по-голяма клиентска база, която да се връща при вас, когато продуктът им свърши или препоръчват на приятел.  

През управленческия портал можете да създавате промо кодове. Има и възможност за задаване на определен срок за тези кодове, в който потребителите да ги използват. 

Надяваме се, че успяхме да ви убедим да стартирате вашия онлайн магазин с платформата OpenCart. Остави ви да измислите завладяващо име за вашия бизнес и надежден хостинг, а ако изпитвате затруднения, можете да се свържете с нас на sales@jump.bg и да получите съвети.


Статия от Божидара Цончева

Божидара с размах владее performance маркетинга и анализите в Google Analytics. Споделя, че писането е нейната страст от дете, а дигиталния маркетинг втора любов, в която се влюбва преди няколко години. Благодарение на нея, потребителите на Jump.bg, ще получават винаги актуална и полезна информация в блога, подбрана с грижа и внимание от нея. Извън работната среда, ще я видите да чете стихосбирки и да споделя моменти с любимите си приятели.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин