Инсталация на WordPress

Създаването на блог в днешно време е доста популярно и е всекидневно занимание за много хора. Блогът може да бъде Вашето лично пространство, където изказвате своите мисли, възгледи и ежедневни интереси, които споделяте с останалия свят. Това, което затруднява доста хора е техническата част, за това как да създадат собствен блог.

В действителност, това как да направим блог, никак не е трудно. Инсталацията и поддръжката на блог върху Вашият хостинг акаунт се състой само от няколко клика. Най-популярната платформа за блогове - WordPress, ще Ви помогне за поддръжката на блога без особени услилия.

 

WordPress е блогинг платформа, създадена специално за улеснението на потребителя. Тя работи на принципа на останалите CMS (Content managment system) системи, което я прави идеална за тази цел. Това, което ние Ви предлагаме е функционален WordPress хостинг, където няма да изпитвате трудности от към създаването на своя личен блог.

 

Инсталацията на WordPress е изклчително лесна. За целта трябва да влезнете в контролния си панел (cPanel) и да селектирате  автоматичния ни инсталатор на приложения Softaculous:

 

 

Следващата стъпка е просто да изберем софтуерът, който да инсталираме - в нашия случай е WordPress. За това от лявото меню избираме секцията "Блогове", селектираме WordPress и натискаме бутона "Инсталирай":

 

 

Инсталация на WordPress

 

Последната стъпка включва просто да дефинираме къде желаем да се инсталира новия ни блог, името, на административния потребител и неговата парола.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote