Как да използвате WordPress на български език?

Все повече начинаещи блогъри или създатели на съдържание се насочват към WordPress за своите първи стъпки в дигиталния свят, тъй като WordPress се утвърди, като най-използваната CMS.

Причината за това е, че е изключително user-friendly, за нейното развитие допринасят множество доброволци и развива и усъвършенства в годините успешно. Ако се интересувате от историята на WordPress - как е започнало всичко и как WordPress еволюира в годините, то разгледайте нашата статия по темата, като кликнете на картинката по-долу:

историята на WordPress

Ако сте запознати с историята на WordPress, то ще знаете, че платформата не е българска система, поради което и административният панел по подразбиране е с интерфейс на английски език.

За да бъде достъпна и удобна за мнозина, множество доброволци са се трудили безвъзмездно, за да осигурят превод на родните им езици. За наша радост, такъв има и на български език и всички ние можем да се възползваме от това - да използваме WordPress на български език.

В тази публикация ще разгледаме как лесно и бързо може да се смени езика на интерфейса на админ панела на WordPress от английски език (по подразбиране) на български език (по избор).

Хостинг Jump - премиум хостинг услуги и домейни на конкурентни цени

Избор на български език при нови WordPress инсталации

Когато инсталирате WordPress за нов проект, е необходимо да изтеглите инсталационен пакет. Ако изтеглите този по подразбиране - то той ще се инсталира с дефолтния интерфейс на английски език и след това можете да смените езика на български.

Но, ако изтеглите инсталационния пакет от официалната българска страница на WordPress, то след успешна инсталация, административният контролен панел на WordPress ще бъде на български език.

Инсталацията на WordPress протича по абсолютно същия начин, независимо кой пакет ще използвате - дефолтния на английски език или този с български език.

Избор на български език при вече съществуващи WordPress инсталации

Ако вече използвате WordPress на даден уебсайт и интерфейсът на админ панела е на английски език, то еко как да преминете към интерфейс на български език в няколко лесни стъпки.

1. Влезете в административния панел на своя уебсайт

Влезете в административния панел на своя уебсайт от менюто горе в ляво с бутона "Табло" / "Dashboard" или на адрес: https://mywebsite.com/wp-admin , където вместо "mywebsite.com" следва да изпишете домейн името на Вашия уебсайт.

Ще Ви се зареди формата за логване, в която следва да въведете своето потребителско име или имейл адрес и парола:

1. Как да влезем в административния панел на WordPress

2. От менюто изберете “Settings -> General”

След като вече сте логнати в админ панела на своя WordPress сайт, от менюто в лято потърсете "Settings" или "Настройки" и влезте в подменю "General" или "Общи", както е указано на екранната снимка по-долу:

2. От менюто изберете “Settings -> General”

3. Изберете опцията “Site language”, за да смените езика

След като влезете в меню Settings -> General, скролнете надолу и ще видите опцията Site Language, с падащо меню за избор на език. Изберете желания - бърлгарски език.

4. Запазете промените от бутона “Save change”

Изборът на език от падащото меню е предпоследната стъпка, за да промените езика на админ панела. За да бъде приложен избора Ви, е необходимо да запазвите промените от бутона “Save change”, който е най-долу в ляво на същата страница.

Скролнете, за да го намерите, потвърдите и запазите желанието си да използвате WordPress на български език.

За българската кирилица и шрифтовете, които я поддържат!

Надяваме се да сме Ви били полезни с тази информация как да смените езика на интерфейса на административния панел в WordPress от английски език на български език - лесно и бързо в няколко стъпки.

Ако предпочитате да се фокусирате върху своя бизнес или проект, можете да поверите грижата за WordPress на нашите експерти с услугата WordPress Support. Повече за нея можете да видите, като кликнете върху изображението по-долу:

WordPress Support - професионална грижа за Вашия уебсайт от технически ексепрти с висока експертиза и богат опит - ние сме на Ваше разположение 24/7

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин