Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Защита на директории с парола

Когато една уеб директория е защитена с парола и някой потребител се опита да я посети, ще се отвори допълнителен прозорец в който се изисква въвеждането на потребителско име и парола. Веднага след като се въведе правилното потребителско име и парола, потребителя ще може да види съдържанието на тази директория. Защитената с парола директория в уеб сайт не я предпазва от откриване чрез търсене, просто тя не може да бъде видяна без подходящата парола.

Има няколко причини, поради които Вие можете да искате да защитите някоя директория с парола. Някой от тези причини могат да бъдат следните:

 

  • Имате конкретен документ или материал, които искате да споделите само с определена група от хора и не желаете да има публичен достъп.
  • Разработвате нов уеб сайт и не желаете той да бъде видим по време на неговата изработка.
  • Притежавате уеб сайт с администраторски панел, който искате да бъде видим само за Вас и за никой друг.
Задаването на парола на определена директория става директно през Вашия хостинг контролен панел. За да предпазазите някоя директория с парола, трябва да посетите "Директории защитени с парола", намиращо се в менюто "Сигурност":
Защита на директории с парола
Следващата стъпка е да изберете директорията, която желаете да има парола. След това, трябва да създадете нов потребител и парола, които се въвеждат в полетата "Потреител" и "Парола". Най-накрая имате възможност да въведете име на защитената директория. Това име ще се изписва всеки път в прозореца, който изскача при посещение на защитената директория:

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин