Трансфер на уебсайт

Сменянето на хостинг доставчици доста често може да се окаже неприятно преживяване защото трябва да се трансферират файловете, базите данни както и да се пренастрои уебсайта според новия хостинг доставчик. Трансферът на даден уебсайт е непосилно за доста хора поради ред причини, които в повечето случай се изразяват именно в пренастройката на техните сайтовете. Пренастройката се налага, тъй като всеки хостинг доставчик има различна конфигурация на сървърната си среда и сайтовете Ви няма да работят коректно моментално след техния трансфер.

 

Имайте предвид, че ние предлагаме напълно безплатен трансфер на Вашите уебсайтове от стария Ви хостинг доставчик. Трансферът се извършва от нашите специалисти срещу предоставяне на съответните данни за вход за FTP и Контролен панел.

 

Ако желаете да трансферирате Вашия уебсайт сами, първата стъпка която трябва да предприемете е свалянето на Вашите файлове от стария Ви хостинг доставчик на Вашия локален компютър. Свалянето на файловете се извършва чрез FTP, като за целта можете да използвате безплатната програма FileZilla. След като сте изтеглили Вашите файлове, остава те да бъдат качени на акаунта, който имате с нас. Главната (web root) директорията, в която трябва да качите файловете си ако качвате главния Ви уебсайт е "public_html". Обратното качване на файловете става отново чрез FTP програма. Можете да намерите Вашите данни за вход в FTP в първоначалното писмо, което сме Ви изпратили, а за това как да качвате файлове чрез FTP можете да прочетете в следната тема.

 

Качване на файлове през FileZilla

 

Следващата стъпка е експортирането и обратното импортиране на базата Ви данни, ако използвате такава. Повечето хостинг доставчици разполагат с инструменти като phpMyAdmin, чрез които може да се  експортират бази данни. За подробно обяснение как да експортирате и импортирате база данни, моля прочетете следната тема.

Финалната стъпка за завършване на на трансферът на Вашия уебсайт е неговото реконфигуриране. Тази стъпка е много важна, тъй като всеки хостинг доставчик има различни настройки на средата, която използва. Различието между стария Ви хостинг доставчик може да варира при пътищата на разположение на Вашите файлове, имената и паролите на базите Ви данни и т.н.

Повечето съвременни системи за наше щастие се реконфигурират доста лесно. Реконфигурацията се прави посредством текстов или .php файл, в който са описани имената на базите Ви данни и пътищата на разположение на файловете Ви. Да вземем за пример един обикновен уебсайт, построен на известната Wordpress система. В такъв случай, файлът който трябва да редактирате е "wp-config.php", който ще е разположен в главната Ви web root директория. Единствените редове които трябва да редактирате са редовете, които описват използваемата база от данни, потребителското име и нейната парола. Тези данни се взимат при самото създаване и импортиране на база Ви данни на хостинг акаунта, който имате при нас. Редовете, които трябва да промените са следните:

 

define('DB_NAME', 'demo_wordpress');
define('DB_USER', 'bozhev_wordpress');
define('DB_PASSWORD', 'demo');
define('DB_HOST', 'localhost');

 

В горния пример, Вие трябва да промените стойностите в кавичките според това каква база данни сте създали на текущия си хостинг акаунт.

Пътищата на конфигурационните файлове в повечето софтуерни приложения са следните:

 

Wordpress: public_html/wp-config.php

Joomla: public_html/configuration.php

phpBB: public_html/config.php

MediaWiki: public_html/LocalSettings.php

Dolphin: public_html/inc/header.inc.php

Drupal: public_html/sites/default/settings.php

Magento: public_html/app/etc/local.xml

 

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин