Трансфер на .EU домейни

Трансферът при най-често срещаните домейн разширения протича по доста праволинеен начин. Обикновено за трансфер на .com, .net или .org домейни, се изисква те да бъдат отключени и да се изиска техния Authorization / EPP кодEU домейните обаче, стоят по различен начин в зависимост от различните регистрари.

Това, което го отличава от другите домейни, е че някой регистрари изискват authorization код за техния трансфер, други не. По подразбиране обаче, почти никой регистрар или хостинг компания не могат да Ви предоставят този код. Това може да обърка повечето потребители, който не са наясно с процедирата за взимане на техния код за трансфер.

Причината, поради която даден регистрар или хостинг компания не може да Ви предостави този authorization код, е че той се изисква директно от EURid. За да вземете кода си, посетете следната страница, която предоставя вход контролния панел при EURid за крайния потребител:

http://enduser.eurid.eu/public/enduser/EnduserGetLoginForm.htm

Нормално е да нямате и да не Ви е предоставена парола за вход в този интерфейс. За да влезнете, можете обаче да промените текущата си парола и да се генерира нова, която да Ви бъде пратена. Новата генерирана парола се праща на административния контакт, зададен в WHOIS информацията на домейна Ви.

След като влезнете в контролния си панел в EURid, вече ще можете да вземете кода си за трансфер и да го предоставите на хостинг компанията или домейн регистрара си, където желаете да прехвърлите домейна.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote