Трансфер на домейни

Преди да започнете трансфер на който и да е домейн, имайте предвид че има няколко базови стъпки, които трябва да изпълните за да може Вашия трансфер да протече успешно. Най-добре е тези стъпки да бъдат преминати от собственика на домейна преди трансфера да бъде стартиран:

 

  • Статус кода на домейна трябва да бъде "ok" или "active". Този статус код обикновено бива нагласян от самия регистрар и означава, че конкретния домейн може да бъде модифициран.
  • Собственикът на домейна трябва да има достъп до административната поща, с която е е регистриран самия домейн.
  • Собственикът на домейна трябва да осигурни EPP/Authorizaion ключ. Този ключ представлява код във вида на произволни букви и цифри, служещ за допълнителна защита в случай че някой недоброжелател реши да стартира трансфера вместо реалния собственик на домейна.
  • Домейнът трябва да е регистриран преди повече от 60 дни. Официалните правила на глобалния регистрар ICANN гласят, че никой домейн регистриран преди по-малко от 60 дни може да бъде трабсфериран от текущия му регистрар.
  • Датата на изтичане не домейна трябва да е повече от 15 дни. Тъй като трансферът на домейн обикновено отнема няколко дни, именно поради тази причина трансферът понякога може да не бъде успешен.

 

Обикновено можете да проверите дали Вашият домейн отговаря на горните условия от уебсайтове за whois проверка като who.is, whois.domaintools.com, iptools.com и т.н.

Ако всички от горните условия са покрити, Вие можете да стартирате трансфера на своя домейн. Веднага щом го направите, Вие ще получите 2 писма - едно писмо от нашия регистрар и едно писмо от стария Ви регистрар. За да потвърдите трансфера, Вие трябва да следвате инструкциите предоставени и в двете писма.

Обикновено изискванията на нашият регистрар са да въведете парола за потвърждение, която можете да намерите в самото писмо както и въвеждане на EPP/Authorization ключ. След успешно потвърждение за трансфер на Вашия домейн, Вие ще получите ново известие от нашия регистрар, че трансферът е стартиран успешно.

Имайте предвид, че трансферът може да отнеме до 5 работни дни. За съжаление ние не можем да ускорим този процес, тъй като той зависи изцяло от регистрара.

След изтичането на този период, Вие трябва да получите ново известие от регистратора, че Вашият трансфер е успешно приключен.

 

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин