Регистрация и управление на .de домейни

домейни .deВ широкия спектър от домейн разширения, които предлагаме, влиза и регистрация на .de домейни. Това домейн разширение, както показва и името му, е предназначено за Република Германия, но неговата регистрация е отворена и за останалия свят. Всяко локално разширение има свои правила при регистрация и отделни настройки. Домейните .de също не правят изключение. В тази статия ще се постараем да ви предоставим цялостна информация за това как протича регистрация на  домейн с това разширение, какво го прави по-специален от останалите домейни и какви са възможните му настройки.

Домейните с разширение .de се контролират от немския регистър DENIC. Поради този факт съществуват специфични правила и регулации, определени от този регистър, които трябва да се спазят при регистрация и насочване на домейна, за да може да работи нормално. Важно е да знаете, че регистрацията на .de домейн може да отнеме няколко минути повече, отколкото обикновен .com домейн.

 

С всеки регистриран домейн от нас, вие получавате и безплатен DNS мениджър, с който можете да контролирате своите A, MX, CNAME и TXT DNS записи. Ако желаете да ползвате предоставения от нас DNS мениджър обаче, трябва да запазите домейна си насочен към нашите DNS сървъри. В противен случай мениджърът няма да функционира.

 

DNS мениджърът, който предоставяме, е cPanel базиран, а с него ви се дават следните опции за модификация:

 

Регистрация и управление на .de домейни

 

Ако желаете да използвате свои неймсървъри, това не е проблем, но за тази цел трябва да знаете няколко изисквания, поставени от DENIC. Ако тези изисквания не бъдат изпълнени, домейнът ви няма да може да бъде насочен към ваши DNS неймсървъри. Най-важните от тези изисквания са:

 

  • Локалната DNS зона трябва да е създадена преди домейнът да бъде насочен към нея. Иначе казано - трябва да имате създаден акаунт за домейна ви, за да можете да го насочите към свои неймсървъри.
  • Задължителни са поне два DNS неймсървъра
  • Трябва да предоставите всички неймсървъри, които са присъщи за локалната зона, на новия си доставчик ( в случай, че съществуват повече от два DNS неймсървъра )
  • Зададените неймсървъри трябва да бъдат в същия ред, в който са поставени в локалната DNS зона, към която ще бъде насочен домейна ви.
  • Трябва да бъдат зададени правилни и идентични SOA записи за всички NS записи.
  • Пълните изисквания за DNS зона зададени от DENIC можете да видите на този адрес.

 

При положение, че не сте сигурни как да процедирате с горните правила, ви съветваме да се свържете с доставчика, към който насочвате неймсървърите си. Препоръчваме ви да използвате предоставения от нас DNS мениджър, който е специално настроен да функционира правилно с .de домейни.

 

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин