Разлика между допълнителни и паркирани домейни

Накратко разликата между допълнителните и паркирани домейни е следната:

Когато добавите допълнителен домейн, Вие имате възможността да качвате страници с отделно съдържание от Вашия главен уебсайт. Да кажем, че Вашият главен домейн, който сте закупили е с име domain.com и искате да добавите втори сайт, наречен vtoridomain.com. 

Ако решите да добавите vtoridomain.com като допълнителен домейн, Вие ще имате възможността да избирате отделна папка, в която да бъдат разположени всички файлове на бъдещия уебсайт. Обикновено тази директория се намира в "public_html/vtoridomain.com". Добавянето на допълнителен домейн става чрез контролният панел на Вашия Хостинг:

Имайте предвид, че Вие не получавате отделен cPanel за този домейн, тъй като той използва същия акаунт с Вашия главен домейн. Всеки споделен хостинг пакет също поддържа различен брой максимални допълнителни домейни.

За разлика от допълнителните домейни, паркираните домейни не могат да имат различно от главния Ви домейн съдържание. Вместо това, функцията която изпълнява паркирания домейн е да просто да предостави различно име(домейн) на Вашия главен уебсайт.

Имайте предвид, че Вие трябва да сте насочили предварително домейна си към нашите сървъри, за да влезне в сила самото паркиране. За това как да насочите домейнa си към нас, моля проверете първоначалното писмо, което сте поръчали от нас или изпратете запитване до отдел "Поддръжка" чрез Вашата Клиентска Зона. Всеки домейн, независимо паркиран или допълнителен може да има допълнителни поддомейни, мейл акаунти, FTP акаунт и т.н.

За да паркирате нов домейн, Вие трябва отново да влезнете във Вашия cPanel и да посетите меню "Паркирани Домейни":

Паркирани Домейни

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote
  • Анонимен

    …а ако някой се чуди все пак за какво тогава са му паркирани домейни – обикновено хората ги ползват за изграждането на мултиезични сайтове или за други цели, които могат да се постигнат с .htaccess, например.