Пренасочване на уеб сайт

Пренасочването на уеб сайт е изключително полезна услуга, насочена към подпомагането на потребителите да пренасочват техните домейни или поддомейни към определени URL адреси. Това обикновено е необходимо в случаите, когато определен уеб сайт не е разположен вече на първоначалния му домейн и когато всички негови потребители, трябва да бъдат пренасочени към новия му адрес. По този начин URL пренасочването подпомага на собствениците на конкретния уеб сайт да запази релевантността на вече индексираните връзки към уеб сайта.

Има няколко видове пренасочвания, които можете да зададете директно през хостинг контролния си панел:

 

  • Постоянно пренасочване 301 - този вид URL пренасочване се използва в случаите, когато е променен адреса (домейна) на определен уеб сайт за дългосрочен период. Неговата основна цел е да се пренасочат всички връзки на стария адрес към новия. Както споменахме по-горе, този тип пренасочване подпомага да се запази релевантността на старите връзки, което е от голямо значение за търсещи машини като Google.
  • Временно пренасочване 302 - ще имате нужда от подобно пренасочване ако определен URL адрес на даден уеб сайт е пренасочен временно към друг адрес. Когато някой посети временно пренасочен адрес, той бива уведомен с автоматично съобщение, че този адрес не е валиден и ще бъде временно активен на друго място. С пренасочване от тип 302, собственикът на уеб сайта иска потребителите му да продължат да използват новия адрес, до момента в който той бъде променен на по-късен етап.
За да зададете пренасочване от някой от горните два типа, Вие трябва да влезнете в хостинг контролния си панел и да изберете опцията "Пренасочвания":
Пренасочване на уеб сайт.
След като влезнете, трябва да изберете типа на пренасочването, адресът, който ще се пренасочи и адресът, към където ще се пренасочва. Като допълнителна опция имате възможност да изберете дали адресът да бъде пренасочен с или без www. представка или и двете:
Пренасочване на уеб сайт
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote