Как да пренасочите сайт през контролния панел на своя хостинг акаунт

Пренасочването на уеб сайт е изключително полезна услуга, която може да се осъществи директно от контролния панел на Вашия хостинг акаунт в Jump.BG. Тя има за цел да Ви улесни, ако желаете да пренасочите свои домейни или поддомейни към други URL адреси.

Това обикновено е необходимо в случаите, когато определен уеб сайт вече е преместен на нов домейн и неговите посетители следва да бъдат да бъдат пренасочвани към новия му URL адрес.

В допълнение, с пренасочването от един домейн към друг, SEO силата (link juice) на стария домейн се насочва (налива) към новия домейн и в голяма степен може да се запази, в случай, че пренасочването е извършено коректно от SEO гл.т.

Хостинг Jump - премиум хостинг услуги и домейни на конкурентни цени

Има няколко видове пренасочвания, които могат да се осъществят директно от контролния панел на хостинг акаунта. Нека заедно разгледаме кои са те и как правилно да се осъществят в редовете по-долу.

Постоянно пренасочване 301

Постоянното пренасочване 301 се използва в случаите, когато адресът (домейна) на един уеб сайт е променен трайно или за дълъг период от време.

Той има за цел, както да пренасочва потребителите на сайта от стария домейн към новия, така и да прелее SEO силата на стария домейн към новия, което е от голямо значение за търсещите машини като Google.

Временно пренасочване 302

Временното пренасочване 302 се използва ако даден уебсайт или страница е преместен на нов адрес (домейн) временно.

Когато потребител посети временно пренасочен адрес, той бива уведомен с автоматично съобщение, че този адрес не е валиден и ще бъде временно активен на друго място.

С пренасочване от тип 302, собственикът на уеб сайта желае потребителите да използват новия адрес, до момента в който той бъде променен на по-късен етап.

Как да осъществите пренасочване тип 301 или 302 от своя хостинг акаунт

1. Влезте в cPanel и изберете менюто “Пренасочвания”

За да зададете пренасочване от някой от горните два типа, е необходимо да влезете в контролни панел на своя хостинг акаунт и да изберете опцията "Пренасочвания":

Как да пренасочите сайт през контролния панел на своя хостинг акаунт

2. Въведете данни за пренасочването

След като влезете в опцията "Пренасочвания", е необходимо да изберете типа пренасочване, адресът, който ще се пренасочи и адресът, към който ще бъде пренасочването.

Като допълнителна опция имате възможност да изберете дали адресът да бъде пренасочен с или без www. представка или и двете:

2 добавяне на пренасочване.png

Пренасочване от http към https

Пренасочването от http към https е сред често срещаните пренасочвания, и е сред лесните за изпълнение. Може да се извърши и по посочения по-горен начин, но има и много по-лесен, който представяме по-долу:

1. От cPanel изберете менюто “Домейни”/”Domains”

1. От cPanel изберете менюто “Домейни”/”Domains”

Ще се визуализира страница, в която се виждат всичките Ви домейн имена и поддомейни, които са създадени.

2. Включете опцията “Force https redirect”:

2. Включете опцията “Force https redirect”:

ВАЖНО!!! Ако опцията не може да се активира обърнете внимание на текста. Необходимо е да активирате пренасочването за главният домейн, като другите “наследяват” това пренасочване.

Надяваме се с тази статия да сме Ви полезни по отношение на опциите за пренасочване на домейни от контролния панел на Вашия хостинг акаунт! Ако имате въпроси или неясноти, нашият екип от експерти е на Ваше разположение 24/7, за да Ви окаже необходимото съдействие.


Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин