Пренасочване на поща

Пренасочването на поща като функционалност представлява пренасочване на всички писма от даден мейл адрес, намиращ се на Вашия хостинг акаунт към друг, различен адрес. За пример ще използваме адресът info@demo.jump.bg, който  чрез тази функционалност може да пренасочи всичките писма към admin@demo.jump.bg. Писмата които получавате на info@demo.jump.bg ще бъдат запазени на този акаунт, като ще получите и копие на admin@demo.jump.bg.

За да добавите пренасочващ адрес, трябва да влезнете във Вашия хостинг контролен панел и да посетите менюто "Пренасочвания":

 

Пренасочване на поща

 

Имайте предвид, че всяко писмо получено на адрес admin@demo.jump.bg, използван в този пример няма да бъде получено на info@demo.jump.bg. Това означава, че всяко пренасочване на поща работи еднопосочно.

Добавянето на преднасочване става чрез описване на адреса, който искаме да пренасочим в полето "Адрес за пренасочване". Допълнително трябва да въведем адресът, към който искаме да пренасочим пощата си, което се въвежда в полето "

 

Пренасочване на поща

 

След успешното добавяне на пренасочващото правило, то вече може да бъде видяно в първоначалното меню "Пренасочвания":

 

Пренасочване на поща

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
  • Хубавото в случая е, че по този начин можеш да пренасочваш и несъществуващи пощи. Тоест пощи, които не са създадени на текущия хост. Така изцяло се изнася обработката на писмата на отдалечен сървър, без да се изразходват ресурси на текущия.