Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Предотвратяване на спам

Предотвратяване на спам

В днешно време получаването на нежелани писма или както още биват наричани с термина спам, могат да представляват сериозен проблем за някой от нас. За щастие ние ви предоставяме инструмент, чрез който вие имате възможност да се предпазите от голяма част от този спам.

Всеки наш потребител разполага с вграден спам филтър в своя акаунт, наречен SpamAssassin.

 

Спам Контрол

 

SpamAssassin е програма, която използва набор от критерии за идентифицирането на входящите писма като спам. За да активирате SpamAssassin, натиснете бутона "Enable SpamAssassin".  За това колко ефективен да бъде SpamAssassin играе точковата система, която по подразбиране е зададена на 5 точки.

Точките могат да бъдат от 0 до 10. Колкото по-ниска е стойността на точките, толкова по-строги са критериите за идентифициране на едно писмо като спам. Имайте предвид, че задаване на точките стойност 0 не е препоръчителна, тъй като абсолютно всяко писмо достигнало вашата пощенска кутия, ще бъде маркирано като спам. Задаването на точките на 10 ще доведе до пропускане на абсолютно всяко писмо, включително и потенциалния спам. За препоръчване е точките да бъдат оставени на стойност 5, който са зададени така по подразбиране. Ако продължавате да получавате спам, то вие можете да намалите стойността до 4 или 3 точки.

SpamAssassin вече е автоматично пуснат за всеки един споделен хостинг план. В зависимост от зададените точки (по подразбиране е 5) съобщения, които попадат в пощенския ви акаунт ще бъдат автоматично сканирани и маркирани като SPAM, при нужда.

Вече има възможност и SPAM съобщенията автоматично да бъдат поставяни в специализирана директория. Това е "Move New Spam to a Separate Folder (Spam Box):" опцията. След като я активирате и получите SPAM съобщение, системата автоматично ще създаде нова спам директория и получените съобщения, които са маркирани като SPAM ще бъде доставен в нея.

Препоръчваме редовно да проверявате тези съобщения. Възможно е и реални, желани съобщения да бъдат маркирани като SPAM.

Допълнителни настройки - В това поле може да задавате допълнителни настройки за мейл акаунтите ви. Ако получавате SPAM съобщения от един адрес (домейн), може да го блокирате посредством "Blacklist (Emails Never Allowed)". Тук може да зададете, както адреса от вида email@domain.com или директно всички email адреси за дадения домейн, посредством wildcard символа *, а именно *@domain.com.

Може да извършите противоположното действие от "Whitelist (Emails Always Allowed)". Посредством това поле може да позволите винаги съобщенията от даден домейн да бъдат доставяни успешно до вас.

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирай се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирай се за нашия бюлетин