Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Поправка и оптимизация на база от данни през PhpMyAdmin

Възможно е, когато работи с вашата Интернет страница в даден момент да наблюдавате проблем в стил “Грешка при установяване на връзка с базата от данни” (Текстът на грешката може да бъде различен, но смисъла е този).

В общия смисъл този проблем може да бъде буквален или по-скоро само част от базата, така наречените таблици, не функционират коректно. В днескашния материал ще разгледаме именно втория вариант.

Причините този проблем да възникне заслужават отделна статия и няма да ги разглеждаме тук.

При възникване на проблема първо е необходимо да достъпите приложението PhpMyAdmin. То се намира във вашия cPanel акаунт. Ще се отвори нова страница с меню от лявата му страна. Необходимо тук е да изберете коя точно база от данни желаете да поправите и оптимизирате.

Ако не сте сигурни то може да проверите тази информация посредством конфигурациония файл на Вашата страница. В повечето случай той е с име “wp-config.php”, “config.php”, “configuration.php” и подобни имена.

Избрали сме вече желаната база от данни и можем да преминем към необходимите действия.

В долната част на страницата има бутон “Check all”, който автоматично маркира всичките таблици. От дясната му страна има и падащо меню. Посредством него избирате “Repair table”. Системата автоматично ще стартира желаното действие и след кратък период от време ще ви върне резултат.

Действието за оптимизация е идентично, като при него отново маркирате всички таблици, но от падащото меню избирате “Optimize table”.

Споделяме ви и допълнителен пример:

В случай, че след извършването на тези действия все още изпитвате затруднения може да се свържете с нашия отдел - Техническа поддръжка, за да ви съдействат с разрешаването му.

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин