Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Отдалечен достъп до база данни

Освен достъпни от локални приложения, базите от данни могат да бъдат и достъпни от външния сървъри. Тази функционалност Ви се предоставя посредством лесна настройка от Вашия контролен панел.

За да бъде достъпна Вашата MySQL база данни от външен хост или сървър, Вие първо трябва да сте разрешили това действие от Вашия контролен панел и опцията "Отдалечен достъп":

Отдалечен достъп до MySQL

В това меню, Вие можете да разрешите достъпа до всички MySQL бази от данни чрез добавяне на IP адреса на хоста или сървъра, от който базата данни ще бъде видима.

 

Имайте предвид, че ако не въведете IP адреса на отдалечения хост или въведете неправилен IP адрес, Вашите бази от данни няма да могат да бъдат използвани от отдалечено място.

 

Нека за пример в този урок добавим IP адреса 123.123.123.123, от който може да бъде достъпна която и да е база данни, създадена под Вашия хостинг акаунт:

 

Отдалечен достъп до бази данни

 

В полето "хостове за достъп" допълнително са изброени всички адреси, от които базите Ви данни ще бъдат достъпни. В следващото поле може да поставите коментар. Така по-лесно ще менажирате тези хостове и няма да допускате грешки или пропуски. За това как да създавате бази данни, можете да прочетете от следната тема.

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин