Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Нови правила за трансфер на .EU домейни

EU домейниОрганизацията, която официално се занимава с поддръжката и регистрация на .EU домейни - EURid, въведе нови правила при трансфер на .EU домейни. Най-забележимата промяна е задължителното изискване на EPP/Authorization код, който при някой регистрари до сега не беше необходим и трансфера на който и да е .EU домейн. Основните съвети, които ни дават от EURid за успешно завършване на трансфер на домейн са следните:

 

  • Винаги изисквайте EPP или Authorization код от настоящия Ви регистрар. Ако не сте сигурни кой е текущия Ви регистрар, можете да проверите това в WHOIS базата данни на EURid, която можете да намерите тук.
  • Изпратете получения код на бъдещия Ви регистрар, който трябва да поеме цялата операция от тука насетне. Обикновено след потвърждение на трансфера чрез въвеждането на този код, процеса по трансфер завършва в рамките на 5 работни дни.

 

Възможно е и текущия Ви регистрар да не може да Ви предостави EPP/Athorization код. За тази цел обаче, EURid предоставят алтернативен метод, чрез който да се сдобиете с кода си за трансфер. Стъпките за това са следните:

 

  •  Посетете портала на EURid, предназначен за крайния потребител на следния адрес, от където ще можете да се сдобиете с достъп до Вашия потребителски профил. В полето "Име на домейн" въведете Вашия домейн, а в полето "Ел. Адреси" въведете мейл адреса, който сте задали в своите WHOIS контактни данни на самия домейн. Ако не знаете кой е електронния адрес, който сте използвали то можете да го видите като потърсите своя домейн в WHOIS базата данни, чийто адрес споменахме малко по-горе в тази публикация.
  • След като въведете своя домейн, мейл и произволно генериран код от картинката в тази форма, автоматично ще Ви се предостави парола за достъп до клиетнския Ви портал на посочения от Вас мейл адрес.
  • Последното нещо, което трябва да направите е да влезнете в своя клиентски профил като използвате тази парола за достъп. Тук ще видите опцията "Прехвърляне на кода за достъп", която се намира в горния ляв ъгъл. В това меню ще видите опцията "Генерирай код за ауторизацията на трансфер". След натискането му ще Ви се генерира 16 символен код, който трябва да ни предоставите при трансфера на Вашия .EU домейн. Обърнете внимание, че веднъж генериран, кода е валиден в рамките на 40 дни. След изтичането на този период, кода остава невалиден и трябва да бъде генериран наново. Можете да подадете своята заявка на домейна Ви от нашата официална страница за регистрация и трансфер на домейни.

 

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин