Насочване на поща към Google

Доста хостинг потребители не желаят да използват мейл сървърите на техните хостинг доставчици поради една или друга причина. Един от най-популярните доставчици в този аспект е именно Google. Насочването на поща към Вашия Google акаунт е доста лесно и напълно контролируемо чрез Вашия контролен панел.

Насочването на поща към Вашия Google акаунт без да се афектира уебсайтовете, които имате разположени на Вашия акаунт става посредством редактиране на MX записите Ви. Тези записи са част от DNS (Domain Name System) и се използват единствено за контрол върху пощенския трафик. За да промените Вашите MX записи, моля влезте във Вашия хостинг контролен панел и посетете менюто "MX записи":

Насочване на поща към Google

От това меню, Вие трябва да направите няколко неща. Първо за начин на насочване на Вашата поща, Вие трябва да изберете опцията "Отдалечен мейл сървър". Следващата стъпка е да изтриете текущите MX записи, намиращи се в полето "MX записи". Последната стъпка е въвеждането на следните мейл сървъри чрез полето "Добавяне на мейл запис":

 

Приоритет                                               Мейл сървър

 

1                                                       ASPMX.L.GOOGLE.COM

5                                                      ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM

5                                                      ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM

10                                                    ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM

10                                                    ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM

 

Насочване на поща към Google

 

Имайте предвид, че насочването към Google може да отнеме няколко часа след въвеждането на горните настройки. Това се дължи на факта, че всички DNS настройки, включително и модификация на MX записи не се опресняват веднага, а им трябва малко време. В допълнение, Вие също трябва да сте настроили Вашия Google акаунт според домейна, който планирате да използвате за получаване и изпращане на поща.

 

Настройка за работа на поща в Google не е сложна, а напротив, тя е лесна и бърза и на практика става за броени минути. Ако все още нямате Google акаунт, можете да използвате следната форма за регистрация и добавяне на домейн:

https://www.google.com/a/cpanel/domain/new

Горната форма може и да се използва ако имате вече създаден Google акаунт, след попълването и Вие просто ще бъдете попитани за смяна на акаунти вместо за регистрация. След успешното добавяне на домейн, Вие можете вече да използвате Вашия нов Google акаунт:

 

 

Насочване на поща към Google

 

 

Последната стъпка е верифицирането на конкретния домейн, за да докажете че реално сте негов собственик. Верифицирането става доста лесно и е нужно да следвате стъпките на помощника от горното изображение.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
  • Тази тема винаги ме е вълнувала, но още не мога да си насоча писмата към GMail по правилния начин и си карам с „Пренасочване“.

    Описаното до тук е лесно, но какво се прави после от страна на Google?

  • Dzhorov

    Радваме се, че сме успели да Ви помогнем с тази тема, която предположихме че наистина би била полезна за доста потребители. В допълнение на този урок, ние току що и добавихме допълнително описание за това какво се прави от страна на Google за добавяне на домейн и неговото верифициране.