Разгледайте актуалните Black Friday Deals

Насочване на домейн към Blogger

Насочване на домейн към Blogger

Blogger представлява автономна система за блогове, добила популярността си с удобството си и това че е безплатна за потребителите си. По този начин Blogger предоставя лесно достъпна услуга за всеки, желаещ да създаде свой персонален блог. Всеки ново регистриран блог получава безплатен поддомейн, от който ще е достъпен блога му, от вида на blog.blogger.com (представката blog е използвана за пример и всъщност представлява името, което Вие сте избрали за своя блог). Blogger обаче предлага и друга безплатна услуга, където можете да насочите свой собствен домейн към блога си.

С използването на собствен домейн, Вие можете да придадете повече авторитетност на Вашия блог, както и по-добър начин за Вашите потребители да достигат до него. За да насочите домейнът към блога си обаче, Вие трябва да направите редица от DNS настройки. Ние предлагаме cPanel DNS мениджър, който предоставя максимално улеснение за въвеждане на тези настройки:

 

Насочване на домейн към Blogger

 

След като влезнете в менюто "DNS редактор за напреднали", трябва да изтриете главния A запис за своя домейн. В този пример, домейнът който ще насочим към Блогър е demo.jump.bg.  A записът оказва към кой IP адрес да сочи домейнът Ви, тъй че това е важна стъпка, в противен слуачай домейнът Ви няма да бъде насочен правилно:

 

Насочване на домейн към Blogger

 

Следващата стъпка е въвеждане на нов CNAME запис за домейнът Ви със стойност ghs.google.com. На същата страница в полето "Добави запис" въведете следните стойности, като за име вместо "demo.jump.bg", въведете своя домейн:

 

Насочване на домейн към Blogger

 

Със тази стъпка приключват стандартните настройки за насочване на домейна към Блогър. Ако не сте оказали в своя Blogger акаунт, че желаете да ползвате собствен домейн, то стъпките който трябва да направите са следните:

 

1. Отидете да "Табло за управление".

2. Изберете блога, който ще използва собствено домейн име и натиснете "Настройки".

3. Отидете на меню "Публикуване".

4. Изберете опцията "Превключване към: домейн по избор".

5. Ще видите надпис "Имате ли собствен домейн?". Натиснете бутона "Превключване на разширени настройки", намиращ се до него.

6 . Въведете своят домейн в празното поле срещу "Вашият домейн".

7. Въведете изискваните символи в полето "Проверка с думи" и натиснете "Запазване на настройките".

 

Честито, вече можете да използвате своя собствен домейн за Вашия личен блог! Имайте предвид, че ако домейнът Ви е сочил на друго място непосредствено преди насочването му към Blogger, то тези настройки ще влезнат в сила до 24 часа. Това се дължи на DNS кешът, който се обновява на няколко часа.

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирай се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирай се за нашия бюлетин