Празнувайте с нас 24 май - вземете своя подарък сега!

Управление на активните процеси в хостинг акаунта - Process Manager by Jump

В тази статия ще ви запознаем с разработения от Jump.bg - Process Manager. В нея ще разгледаме:

  • Какво представлява Process Manager?
  • Как изглежда?
  • Кои са процесите, които визуализира?
  • Защо да използвате Process Manager в cPanel?

Какво представлява Process Manager?

След закупуването на хостинг услуга, вие получавате достъп до контролен панел или cPanel. Този панел служи за управлението на вашите хостинг услуги.

За да ви помогнем максимално и да ви дадем видимост за активните процеси във вашия акаунт, създадохме Process Manager. Можете да достъпите до модулът за мениджър на процеси в страницата с инструменти на контролния панел, раздел “Jump.BG Developed”.

process manager in cPanel

Ако искате да научите повече информация за cPanel, прочетете нашата статия Какво представлява cPanel и за какво се използва. 

Как изглежда?

В табличен вид се визуализират всички процеси, които протичат в момента. 

Process manager view

Съответните колони дават отличаваща и полезна информация като:

  • Номер на процес (1); 
  • Процентно натоварване на процесора (2);
  • Използвана RAM памет (3), в проценти;
  • Име (4).

Последната колона съдържа бутон за прекратяване на процеса (5).

Кои са процесите, които се визуализират?

Таблицата показва всички актуални, протичащи процеси, които могат да бъдат контролирани. Това могат да са както временни потребителски заявки, така и специфично създадени задачи. До някои от процесите нямате достъп, защото те са важна част за правилното функциониране на вашия хостинг и не бива да бъдат спирани.

Защо да използвате Process Manager в cPanel?

Разработеният Process Manager в cPanel, помага за навременно контролиране на процесите във вашия хостинг акаунт. Благодарение на мениджъра на процеси, ще можете да прекратявате някои от процесите, които не протичат, както сте очаквали.

Някои задачи, които настройвате от cPanel, понякога натоварват процесора или изразходват по-голяма част от паметта. С помощта на Process Manager, вие винаги можете да спрете задачите, които влияят неблагоприятно на вашия сайт или услуга.

Основните предимства на мениджъра са, че имате постоянно наблюдение на процесите, възможност за тяхното управление по лесен начин, в напълно графична среда. 

Ако възникнат затруднения относно използването на Process manager в cPanel, не се колебайте да се свържете с нас на support@jump.bg. Нашият екип е на разположение 24/7, за да отговорите на всички ваши въпроси.

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин