Разгледайте актуалните Black Friday Deals

Какво представлява домейн ID Shield

Какво представлява домейн ID Shield

Всекидневно пощенските адреси на собствениците на стотици домейни бива взети от автоматични програми, наречени ботове. Това може да представлява сериозен проблем, тъй като този мейл адрес бива използван за непоискани съобщения или спам. Информацията за Вашият мейл адрес за съжаление е публично достъпна, което я прави уязвима от към подобни действия. Именно поради тази причина ние Ви предлагаме напълно безплатно услугата ID Shield, която предотвратява този спам.

Вероятно се питате защо са нужни подобни услуги, като просто можете да замените пощенския си адрес, името или каквато и да е друга информация с нереална такава. Имайте предвид, че това е изключително непрепоръчително, тъй като има голям шанс Вашият домейн да бъде блокиран или иззет, ако бъде засечена нередност в предоставените контактни данни.

За щастие това може да бъде избегнато чрез услугата ID Shield. Тази услуга скрива личните Ви данни с нереални такива (най-често тези данни представляват данните на фирмата, осигуряваща ID Shield-а). Това за разлика от ръчното променяне на контактните данни е напълно законно и позволено според правилата на ICANN.

Всеки собственик на домейн регистриран или трансфериран при нас има правото да активира тази услуга. Активацията на услугата се извършва от нашия технически екип, като единственото  нещо което трябва да направите е да изпратите запитване чрез Вашата клиентска зона.

 

Обърнете внимание, че ID Shield не може да бъде активиран на домейни с разширения на определени държави или области (като например .eu или .us). Услугата може да бъде активирана за разширения като .com, .net, .org, .info и други. Също така, моля имайте предвид, че обновяването на WHOIS информация когато е активирана услугата не е възможно. Ако желаете да модифицирате тази информация, услугата ID shield трябва да бъде деактивирана предварително.

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирай се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирай се за нашия бюлетин