Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Какви са разликите между SSL и Self-Signed сертификат?

Какви са разликите между SSL и Self-Signed сертификат?

Познат ли ви е този прозорец? Може би повечето от вас са попадали на него при опит за отваряне на cPanel/WHM на сървър. Нали? Днес решихме да ви представим причините, заради които е възможно да виждате по-горното съобщение, какво означава то и как да го избегнете?

Какво представляват стандартният SSL и Self-Signed сертификати?

На практика двата вида сертификати са еднакви, но имат една съществена разлика. Стандартният SSL се предоставя от трети страни, които са одобрени да извършват тази дейност от други страни и гарантират, че се свързвате с посочения сървър. Това позволява на потребителите да се свързват чрез криптирана връзка.

Self-Signed сертификат от своя страна не е потвърден от трета страна, но също предоставя криптирана връзка към сървъра. Новите версии на браузърите визуализират това предупреждение, защото сертификатът ви не е потвърден от друга страна. Това действие в браузърите е следствие от допълнителна защита срещу измами.

Как да преминете през това съобщение?

След като сте запознати със същността на съобщението и желаете да го премахнете, защото вярвате на въпросната страница, е необходимо да направите само няколко стъпки. Поради факта, че е само браузър съобщение в зависимост кои точно използвате трябва да приемете въпросния Self-Signed сертификат.

Chrome: Натиснете на бутона "Advanced" (разширение) и след това "“Proceed to…. (unsafe)”.

Firefox: Необходимо е да добавите сертификата във вашите локални certificates чрез настройките.

Opera: Просто натиснете на бутона "Continue Anyway".

Edge: Кликнете на "Continue to this webpage (not recommended).

Въпросното съобщение може да се визуализира под някаква форма и при използването на e-mail, FTP и др., и отново е необходимо единствено да го приемете.

Как да избегнете появата на съобщението?

Вариантът е един! Необходимо е да закупите нормален SSL сертификат от специализираните фирми и  ще избегнете това. Jump.BG предлага различни видове SSL в зависимост от вашите нужди. Можете да се свържете с нашия екип, за да ви посъветваме кой е най-подходящият избор за вас.

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин