Празнувайте с нас 24 май - вземете своя подарък сега!

Как да спрете защитата за обхождане на сайта си?

Лошите ботове извършват злонамерени действия върху вашия сайт, като изразходването на ресурсите на вашия хостинг план е само едно от тях. 

Ние, от Jump.bg,  ви препоръчваме, да не спирате защитата на обхождане на вашия сайт. Предприехме всички необходими мерки, за да можем постоянно да обновяваме "черния" списък с лоши ботове, които изчерпват ресурсите на вашия хостинг план и ви докарват лош трафик. Разберете как ние предпазваме вашия сайт от тези атаки.

Хостинг Jump - премиум хостинг услуги и домейни на конкурентни цени

Два са вариантите да спрете защитата за обхождане на вашия сайт от зловредни ботове:

1. От cPanel

Логнете се в cPanel акаунта си:  cPanel -> Mod Security

Менюто Mod Security ви дава възможността да изключите защитата, която е включена по подразбиране към акаунта ви. Имате възможност да менажирате изключването за определени домейни/поддомейни или за целия акаунт. 

Важно: Изключвайки защитата от полето, трябва да обърнете внимание, че ще бъде спряна цялата защита обвързана с Mod Security, а не само защитата за обхождане от ботове. Тази цялостна защита защитава сайта ви освен от злонамерено обхождане на сайта ви от ботове, а също така и от хакване на сайта ви. 

2. Чрез код в .htaccess файл

За да спрете защитата за обхождане на вашия сайт от зловредни ботове е нужно да въведете следния ред в .htaccess файла за страницата Ви:

<IfModule mod_security.c>
  SecRuleRemoveById 350001
  SecRuleRemoveById 1020
</IfModule>

С въвеждането на този код ще спрете частта на Mod Security единствено за ботове.

Ако имате нужда от съдействие, ние от Jump.bg, сме винаги насреща. Потърсете ни, ако имате необходимост да се консултирате с нас за сигурността на вашия сайт, като ни пишете имейл на support@jump.bg. 


Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин