Как да направя собствен блог в WordPress?

WordPress е най-разпространената платформа за лични или корпоративни блогове днес. Използва се също за интернет портали, онлайн магазини, виртуални списания, вестници и пр. За много от новите потребителите на WordPress обаче възникват куп въпроси. В тази помощна статия ще се опитаме да дадем отговор на някои от основните въпроси, свързани с използването на платформата.

Как да направя свой собствен блог?

Отговорът на този въпрос е доста лесен. Достатъчно е да поръчате WordPress хостинг пакет от специализираната ни страница и няколко минути след плащането, вашият акаунт ще бъде готов и ще можете да инсталирате WordPress за отрицателно време.

Как да инсталирам WordPress?

Можете да видите доста подробна информация в следната тема за инсталация на WordPress. Ако все пак изпитвате трудности, нашият екип ще ви помогне!

Как мога да вляза в административния панел на своя WordPress?

Ако инсталацията на WordPress е успешна, автоматично ви се дава достъп до административния панел - по-различен от хостинг контролния ви панел (cPanel). Чрез него ще можете да управлявате настройките на своя WordPress, да пишете нови публикации, редактирате и одобрявате коментари, сменяте външния изглед на уебсайта ви и др. За да влезнете в този административен панел, трябва да посетите http://yourdomain.com/wp-admin, където трябва да заместите yourdomain.com с домейна, където сте инсталирали WordPress. Вече трябва да виждате първоначалното меню за вход в административния панел:

Поддръжка и администрация на Wordpress

Как да направя нова публикация?

След като влезнете в административния панел на своята WordPress инсталация, можете да променяте и добавяте съдържание с лекота. За целта посетете менюто "Нова", намиращо се под секцията "Публикации":

Поддръжка и администрация на Wordpress

След като посетите тази секция, можете да направите и първата ви публикация! Веднага щом сте избрали подходящо заглавие и съдържание, можете да я публикувате само с натискането на бутона "Публикувай":

Поддръжка и администрация на Wordpress

Как мога да създам отделна категория?

Категориите в WordPress са доста удобна функционалност. Чрез тях имате възможност да представите по-добра организация на публикациите си пред потребителите. По този начин ориентацията и навигацията във вашия блог е доста по-лесна. За да създадете нова категория, в която да поставите публикациите си, трябва да посетите менюто "Категории", намиращо се отново под секцията "Публикации":

Поддръжка и администрация на Wordpress

Как да създам отделна страница?

Страниците в WordPress за разлика от публикациите могат да се използват за добавяне на отделно съдържание, като например страници "За връзка с нас", "За нас" и т.н. Страниците не се появяват на началната, index страница, както отделните статии, които след публикуване се появяват в хронологичен ред на началната страница. За създаването на нова страница е нужно да посетите менюто "Нова" под категорията "Страници":

Поддръжка и администрация на Wordpress

Надяваме се да сме били полезни. Ако ви предстои създаването на вашия първи блог, ви препоръчваме да прочетете и тези статии: 20 допускани грешки в WordPress (I част) и 20 допускани грешки в WordPress (II част)

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин