Разгледайте актуалните Black Friday Deals

Как да инсталираме WP - plugins

Как да инсталираме WP - plugins

WordPress предоставя чудесна възможност за изграждането на интернет страници от всякакъв тип. Интересното обаче е, че приставките, които предлага системата, могат да донесат изключителна функционалност за вашия уебсайт. Заради широкото си използване плъгините за тази система са изключително разнообразни.

Днес ви предлагаме заедно да разгледаме как точно се инсталират въпросните приставки.

1. След като влезете в административната част на WordPress, навигирайте до менюто Plugins -> Add New

менюто Plugins -> Add New

Както можете да видите, WordPress ви препоръчва първоначално най-известните модули и кратка информация за тях. Ще забележите също, че горе вдясно има поле за търсачка, откъдето може да намерите по ключова дума всякакви модули, от които се нуждаете.

В примера ще използваме като ключова дума "cache".

менюто Plugins -> Add New wp2

Можете да разгледате всеки модул от това търсене и чрез бутона "More Details" да научите допълнителна информация за тях. След като вече сте избрали плъгин, просто натиснете върху "Install Now" бутона и след кратко изчакване модулът ще бъде наличен в WordPress страницата ви. Jump.BG ви предлагаме да разгледате нашия WordPress хостинг план, в който включихме разнообразни екстри в помощ за твоя блог!

Нека да обърнем внимание на няколко важни фактора:

  1. Препоръчваме ви винаги да проверявате всяка една модификация допълнително, като от второто изображение се вижда кога последно е било последното обновление. Задължително изискване е и съвместимостта с вашата WordPress версия.
  2. Рейтингът на модификация не винаги дава точна информация за него, но все пак го имайте предвид. Последно - както се вижда, WordPress известява, ако даден модул вече е инсталиран и предотвратява неговото дублиране - ако бутонът "Install Now" не е активен и пише "Installed".
  3. Ако имате архив на даден модул, можете да го поставите във вашата страница отново чрез менюто "Plugins -> Add New". След като навигирате до конкретното място, можете да забележите следния ред: "Plugins extend and expand the functionality of WordPress. You may automatically install plugins from the WordPress Plugin Directory or upload a plugin in .zip format via this page". Както се вижда от текста, единствено трябва да натиснете върху линка в края на изречението "this page" и ще се визуализира нова страница с възможност за качване на архива.
  4. Можете да качите модификация чрез FTP клиент в директорията "/wp-content/plugins/".

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирай се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирай се за нашия бюлетин