Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Инсталация на Joomla

Развитието на технологиите е толкова напреднало, че е почти задължително всеки един човек, занимаващ се с някаква търговска дейност или просто желае да популяризира нещо, е да притежава собствен уеб сайт. По този начин шансовете за това потенциалните посетители да Ви забележат се покачва знчително. Това, което не е известно на много хора, че че създаването на уеб сайтове не е толкова трудоемка задача, както в миналото.

За създаването на един уеб сайт винаги може да се използва CMS (Content management system) като Joomla. С нейна помощ бързо и лесно можете да добавяте съдържание, променяте дизайна на уеб сайта си и въвеждате нови функции.

 

Joomla представлява софтуерна система, която изгражда "скелета" на бъдещия Ви уеб сайт и подпомага за по нататъшното негово развитие.  Техническите познания, нужни за подобно нещо са минимални. Joomla е готова система, а добавянето и променянето на съдържание, става директно чрез нейния уеб интерфейс. Поради тази причина не е нужно да имате програмистки или дизайнерски умения, за да развиете собствен уеб сайт.

 

Тъй като Joomla е вид уеб базиран софтуер, тя също има нужда от инсталация. Това за щастие е значително улеснено с Joomla хостинга, който предлагаме. Инсталацията се извършва посредством библиотеката за автоматична инсталация на скриптове Softaculous. За да влезнете в нея, е да се логнете във Вашия хостинг контролен панел:

 

Инсталация на Joomla

 

След като влезнете, е достатъчно да изберете софтуерът, който желаете да инсталирате ( в нашия случай Joomla) от лявото меню Joomla (инсталира Joomla 1.5) или Joomla 1.6 и да натиснете бутона "инсталирай":

 

Инсталация на Joomla

От днес вече може да се възползвате от нашата нова и безплатна екстра. Сега при всеки закупен хостинг пакет имате възможност да ползвате top-level домейн името Joomla.bg. (пример -  site.joomla.bg)

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин