Инсталация на Drupal

Drupal е система за управлението на съдържанието (CMS), което прави организацията на съдържанието, инсталиране на допълнителни модули и промяната на външния вид на един уеб сайт рутинна задача.  Една от ключовите характеристики на Drupal е факта, че цялата рамка на Drupal е с отворен код, което означава, че изходният код е достъпен за всеки, който се интересува от работа с него. Самата система е безплатна за всички потребители, но все пак има теми и модули, които са платени. Въпреки това може да се намери голямо разнообразие от безплатни теми и модули.

Drupal е написан на PHP - език за програмиране, известен с високото ниво на полезност при динамични уебсайтове.  Този софтуер използва и MySQL за съхранение на вътрешните си бази от данни.

 

Open-source системата Drupal може да се използва за изграждане на Интернет портали, лични и корпоративни уеб сайтове, уеб сайтове за електронна търговия, галерии и прочее. Екипът на Drupal се грижи за неговата сигурност като се стреми винаги да издава навременни обновления при открити подобни рискове. Тъй като Drupal e с отворен код, цялата негова общност, съставена от системни администратори, дизайнери, уеб разработчици и най-вече обикновени потребители, работят усилено за непрекъснатото подобряване на софтуера.

 

Инсталацията на софтуерa при Drupal хостинга, който предоставяме е лесна и отнема само няколко движения.  За целта трябва да влезнете в хостинг контролния си панел и да изберете автоматични инсталатор Softaculous:

 

Инсталация на Drupal

Втората и последна стъпка е просто да изберете софтуера за инсталация - Drupal, и да натиснете бутона инсталирай:

 

Инсталация на Drupal

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин