Спестете до 145 лв. от цената на WordPress хостинг!

Импортиране и експортиране на MySQL база данни

Импортирането и експортирането на MySQL бази данни нужна и важна функционалност  на всеки един хостинг акаунт, нужна за пълноценната работа с него. Експортирането и импортирането като функционалност предлагат удобен начин за запазване и възстановяване на бази данни в един единствен файл. По този начин значително се улеснява работата на потребителя при нужда за обработка на конкретна база.

За да започнете с експортирането на базата ви от данни, моля влезте във Вашия хостинг контролен панел, след което посетете менюто phpMyAdmin. phpMyAdmin е отделно приложение, интегрирано с cPanel, което е създадено специално за улесняване работата с бази данни:

 

Импортиране и експортиране на бази данни

 

За целта на този урок, ще използваме база от данни с името "demojump_jump", която е запълнена с примерна информация от блог платформата "Wordpress". Експортирането на базата данни се извършва директно от Вашият phpMyAdmin, в който влезнахме преди малко, но за целта вие трябва да селектирате конкретната база данни от горния ляв ъгъл:

 

Експортиране и импортиране на база данни

 

След като сте избрали конкретната база от данни, Вие трябва да натиснете бутона "Експортиране":

 

Експортиране и импортиране на бази данни

 

Финалната стъпка от експортирането е запазването на базата данни се състой в тази стъпка. Забележете, че всички нужни таблици и препоръчителни опции са вече селектирани за Ваше улеснение. Единственото което трябва да направите е да потвърдите самото самото експортиране чрез бутона "Изпълнение" намиращ се долу в дясно на екрана, след което можете да запазите базата директно на Вашия компютър :

 

Импортиране и експортиране на бази данни

 

Като допълнителни опции Ви се предоставят вариантите за запазване на базата данни в чист .SQL формат или архивирана чрез .GZIP или .ZIP компресия. Това може да бъде постигнато от бутоните "Няма"(без компресия), "zip-нато" или "gzip-нато", намиращи се в долния ляв ъгъл на екрана.

 

Импортирането на бази данни се извършва по сходен начин като експортирането. За извършване на импортирането Вие трябва вече да разполагате с експортирана база данни намираща се на Вашия локален компютър. След като вече разполагате с тази база, повторете стъпките с влизането във Вашия хостинг контролен панел -> phpMyAdmin -> Селектиране на празна база данни -> Импортиране.

 

Имайте предвид, че за да импортирате база данни, Вие вече трябва предварително да сте създали нова празна база. Това действие се прави с цел избягване презаписването на таблици и информация върху вече съществуваща база данни. За да видите как се създава празна база от данни, моля посетете следния помощен материал.

 

За да продължите с импортирането, единственото което трябва да направите е да изберете базата данни от локалния Ви компютър с натискането на бутона "Избор на файл":

Импортиране и експортиране на база данни

 

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин