CDN Хостинг

cdn хостингCloudFlare е комапния, която предоставя CDN (Content Delivery Network) на своите потребители. Тази услуга като цяло представлява една голяма оптимизация на работата на уеб сайтовете Ви. CloudFlare е доказала се компания и поради тази причина избрахме да си сътрудничим именно с нея.

Накратко CDN е услуга, при която статичното съдържание се разпределя на сървъри, разположени в различни точки по света. Когато даден потребител посети уеб сайта, съдържанието му се отваря от сървъра, който се намира най-близо до географската локация на потребителя.

Екстрите, предлагани от CloudFlare, не свършват до тук. Освен това че уеб сайтът Ви ще ще зарежда по-бързо, той ще бъде защитен от автоматични бот програми, спам коментарите ще намалеят и уеб сайтът ще използват по-малко сървърни ресурси. Всички тези бонуси са безплатни за всички наши клиенти, използващи споделен хостинг.

Предимствата, които получавате с активацията на CloudFlare CDN, са следните:

 

 • Около 30% подобрение в скоростта на зареждане
 • Приблизително 60% по-малко изразходван трафик
 • 65% по-малко заявки извършени директно към уеб сървъра
 • Допълнителна сигурност за Вашият уеб сайт

 

Допълнителните екстри, които получавате с активацията на CDN услуга са следните:

 

 • Подобрение в  скоростта на зареждане на уеб сайтовете: CloudFlare е proxy услуга, която разполага със сървъри, разположени на различни места по света. Целта на proxy сървърите е да доставят съдържание от Вашите уеб сайтове от най-близко разположения до посетителите сървър.
 • Защита от автоматични бот програми: CDN хостингът използва допълнителна услуга от Project Honey Pot, чрез която се идентифицира всякакъв недоброжелателен трафик, след което се филтрира преди дори да е стигнал до Вашия уеб сайт.
 • Защита от spam коментари: CloudFlare филтрира и по-голямата част от трафика от страна на трети лица, като по този начин Ви предпазва от spam коментари във Вашите уеб сайтове.
 • Автоматична вирусна защита: Системата на CloudFlare автоматично засича когато един потребител е със заразен компютър и го предупреждава за това. След като компютърът му бъде почистен, той ще трябва да въведе Captcha код, за да посети сайта Ви.
 • Alywas online опция: Когато тази опция е включена, уеб сайтът Ви ще бъде винаги онлайн, независимо от това, дали самият сървър, на който е разположен, изпитва проблеми или не.
 • По-малко изразходвани ресурси: Тъй като част от заявките се прехвърлят към сървърите на CloudFlare, това понижава изразходваните ресурси на сървъра, където е разположен уеб сайтът Ви.
 • Базова статистика: Системата на CloudFlare създава статистика, която се обновява веднъж дневно и чрез която можете да следите посещенията от търсещи машини и автоматични бот програми.

 

Лимити на системата на CloudFlare:

 

 • За момента CDN услугата работи единствено с www пред домейна. Това означава, че ако желаете да я използвате, ще трябва да пренасочите домейна си към www версията му.
 • CloudFlare кешира статичното съдържание на Вашия уеб сайт. Това означава, че дадена промяна, която сте извършили наскоро, може да не бъде отразена веднага. Тя ще бъде видима, когато кешът на CloudFlare се обнови.

 

Кой може да използва CloudFlare:

 

 • Всеки може да се възползва от услугата, независимо от уеб сайта си. Активацията на услугата се извършва за няколко минути. Ако услугата не Ви допада, можете да я деактивирате със същата лекота.
В следващата част на тази помощна статия ще Ви покажем как да активирате своята CDN услуга. За да направите това, трябва да следвате няколко бързи стъпки. За целта трябва да отворите своя cPanel и да отидете на опцията "CloudFlare", намираща се в менюто "Софтуер":
CDN Хостинг
В първата стъпка, просто трябва да се съгласите с общите условия, зададени от CloudFlare. За активиране на услугата отбележете празната кутийка и натиснете бутона "Signup Now!":
CDN Хостинг
При втората стъпка има опция за активиране на CDN услугата по отделно за всеки домейн или поддомей. По подразбиране, тази услуга не е активна за никой от уеб сайтовете Ви. Когато услугата не е активна, срещу нея се показва икона, изобразяваща сив облак:
CDN Хостинг
За да я активирате, просто кликнете върху сивия облак. Имайте предвид, че активацията може да отнеме няколко минути. След като CDN е активирана, Вашият cPanel ще изглежда по този начин:
CDN Хостинг
Имайте предвид, че ако уеб сайтът Ви е устроен да работи без www в адресното поле, той няма да използва CDN изцяло. Тази услуга в момента е устроена да работи единствено за www версията на Вашия уеб сайт. Ако желаете да използвате изцяло услугата, трябва да направите пренасочване на домейна си към www. Това пренасочване може да се извърши чрез следния.htaccess код, където единствено трябва да заместите mysite.com с Вашият домейн:
RewriteEngine On 
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^mysite.com$ [NC] 
RewriteCond %{SERVER_PORT} ^80$ 
RewriteRule ^(.*)$ http://www.mysite.com/$1 [R=301,L]

Статия от Валентин Джоров

Авторът все още няма описание.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин